Opce a opční levely - Kostelník, Vojtěch (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje opcím a jejich využití na finančních trzích, se zaměřením na opční levely. V teoretické části jsou popsány základní typy opcí a řecká písmena (delta, gamma, vega, theta) jako nástroje řízení rizika. Pozornost je věnována i strategiím tvůrců trhu. V praktické části je analyzována akcie B&G Foods (BGS) s cílem určit opční levely (Call Wall, Put Wall, Hedge Wall) pomocí dat z trhu Nasdaq. Výsledky ukazují, že tyto úrovně mohou sloužit jako prediktor cenového vývoje a nástroj řízení rizika.