Opce a opční levely - Kostelník, Vojtěch; Vejmělek, Jan; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje opcím a jejich využití na finančních trzích, se zaměřením na opční levely. V teoretické části jsou popsány základní typy opcí a řecká písmena (delta, gamma, vega, theta) jako nástroje řízení rizika. Pozornost je věnována i strategiím tvůrců trhu. V praktické části je analyzována akcie B&G Foods (BGS) s cílem určit opční levely (Call Wall, Put Wall, Hedge Wall) pomocí dat z trhu Nasdaq. Výsledky ukazují, že tyto úrovně mohou sloužit jako prediktor cenového vývoje a nástroj řízení rizika.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses