Environmentální management podniku, jeho vliv na zákazníka a okolí - Jermanová, Bára; Syrovátka, Oldřich; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu a zhodnocení environmentálního managementu v průmyslové prádelně. Hlavním cílem bylo zjistit, jak je systém environmentálního managementu (EMS) implementován do strategie podniku a jaký má dopad na jeho provoz, zákazníky a veřejnost. Práce kombinuje kvantitativní i kvalitativní výzkumné metody – analýzu dokumentů, polostrukturované rozhovory, dotazníková šetření mezi zaměstnanci, zákazníky, obyvateli a zástupci úřadů. Výsledky ukazují, že EMS přináší ekologické i ekonomické pří-nosy a je nezbytným předpokladem pro udržení klíčových zakázek, zejména ve zdravotnickém sektoru. Přestože jsou environmentální opatření podniku účin-ná, veřejnost i část zákazníků o nich nemá dostatek informací. V závěru práce jsou formulována konkrétní doporučení pro další možná zlepšení v oblasti cirkulární ekonomiky, komunikace a zeleného marketingu.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses