Specifika řízení projektů v IT - Tatíček, Josef; Přibyl, Vladimír; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Práce se zabývá specifiky řízení IT projektů s důrazem na využití hybridních metodik v procesu designu. Cílem práce je identifikovat klíčové faktory, které ovlivňují úspěšnost IT projektů řízených hybridními metodikami z pohledu designu. Práce vychází z kvalitativního výzkumu, který zahrnuje polo-strukturované rozhovory s projektovými manažery a dalšími klíčovými aktéry z IT sektoru. Získaná data jsou analyzována pomocí metody tematické analýzy, která umožňuje odhalení opakujících se témat a identifikaci faktorů přispívajících k úspěchu hybridních projektů. Výsledky výzkumu přinášejí vhled do vlivu hybridních metodik na proces designu a nabízejí praktická doporučení pro zlepšení řízení IT projektů, včetně optimalizace procesů a efektivnějšího řízení stakeholderů. Závěry práce mohou být využity k efektivnějšímu plánování vývoje IT projektů a zvýšení jejich úspěšnosti v dynamickém prostředí IT.
Vedoucí práce: Vladimír Přibyl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses