Návrh systému řízení a IT pro obchodní společnost působící v textilním sektoru - Kubánek, Daniel (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zefektivnění online podnikání konkrétní společnosti působící v oblasti prodeje příze, v práci označené jako Společnost X. Práce reaguje na neoptimální situaci Společnosti X, která vznikla zejména v důsledku zanedbání vstupní analýzy, nevhodnou prvotní implementací IT řešení od IT specialisty a nedostatečnou znalostí v oblasti e-commerce. Na tento výchozí stav Společnosti X reaguji návrhem řady doporučení, která vycházejí z komplexní analýzy trhu, konkurence a jejich produktového portfolia, z rešerše literatury, z konzultací s odborníky a z mých vlastních zkušeností. Součástí práce je rovněž návrh možného přechodu na nové IT řešení, které je podloženo detailní analýzou vhodných alternativ, podrobně zpracovaný migrační plán v případě změny IT řešení a návrh webového řešení na míru, který reflektuje potřeby Společnosti X. Vybraná doporučení jsem po konzultaci s majitelkami Společnosti X implementoval, což vedlo k prokazatelnému zlepšení fungování Společnosti X. Na základě dosažených výsledků poté Společnost X projevila zájem i o budoucí realizaci dalších navržených doporučení, která by měla dále přispět ke stabilizaci a dalšímu rozvoji jejího podnikání.