Nekalé marketingové praktiky alebo skutočná transparentnosť? : Marketingové trendy v kozmetickom priemysle po pandémii COVID-19 a ich vplyv na spotrebiteľské správanie. - Palenčárová, Ema Mária; Průša, Přemysl, 1980-; Postler, Milan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cieľom diplomovej práce je zistiť, či vybrané trendy, konkrétne influencer marketing, trend „clean beauty“ a aplikácie na hodnotenie kozmetických produktov, prispievajú k transparentnosti kozmetického priemyslu alebo ide o zavádzajúce marketingové praktiky. Skúmané sú postoje českých a slovenských spotrebiteľov k týmto trendom, ich informovanosť, dôvera, nákupné správanie a vplyv pandémie COVID-19. Teoretická časť popisuje dopad pandémie, vybrané trendy a aktuálny právny rámec. Praktická časť zahŕňa kvantitatívny a kvalitatívny výskum a komparatívnu analýzu aplikácií na hodnotenie produktov s cieľom overiť postoje k trendom a ich potenciál prispieť k transparentnosti v priemysle. Záver práce zhrňuje výsledky, limity a ponúka manažérske implikácie pre kozmetické firmy, ktoré chcú preukázať svoj záväzok k transparentnosti.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses