Vybrané právní aspekty importu zboží z ČLR do EU - Případová studie na příkladu monohydrátu kyseliny citronové - Tingel, Samuel; Levý, Jan; Rožek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vybranými právními aspekty importu zboží z Čínské lidové republiky do Evropské unie, konkrétně na příkladu monohydrátu kyseliny citronové. Práce je zpracována formou případové studie modelové obchodní společnosti se sídlem v České republice a klade důraz na celní a daňové povinnosti při dovozu zboží do Španělska. Srovnávány jsou tři hlavní varianty importu – přes Českou republiku, Španělsko a Nizozemsko – s cílem identifikovat nejefektivnější řešení podle objemu zakázky. Výsledky jsou doplněny o nákladové srovnání a doporučení pro praxi. Práce vychází z platného právního stavu k 30. 3. 2025.
Vedoucí práce: Jan Levý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses