Optimalizace procesů řízení zásob náhradních dílů v závodu nadnárodního společnosti, dodavatele technologií pro automobilový průmysl. - Vokráčka, Michal; Machková, Hana; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na optimalizaci procesů řízení zásob náhradních dílů ve výrobním závodě nadnárodní společnosti, dodavatele technologií pro automobilový průmysl. Efektivní řízení těchto zásob je zásadní pro zajištění provozní spolehlivosti výrobních zařízení a minimalizaci prostojů ve výrobě. Práce reflektuje rostoucí význam řízení zásob v kontextu komplexity globálních dodavatelských řetězců a rostoucích požadavků na udržitelnost, digitalizaci a provozní efektivitu. Cílem práce je analyzovat současný stav procesů řízení zásob náhradních dílů, identifikovat klíčové problémy a navrhnout systémová opatření pro jejich zlepšení. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. Teoretická část se zabývá základními principy řízení zásob, členění nákladů, významem standardizace a moderními trendy, včetně digitalizace a využití analytických nástrojů. Analytická část detailně popisuje organizační a procesní rámec závodu, mapuje současný průběh řízení zásob a identifikuje klíčové slabiny v oblastech odpovědnosti, evidence a transparentnosti. Návrhová část nabízí konkrétní opatření v oblasti organizační struktury, standardizace, optimalizace databáze a využití analytických a prediktivních nástrojů pro podporu rozhodování. Důraz je kladen i na nastavení metrik výkonnosti a podporu kontinuálního zlepšování. Výstupem práce je ucelený soubor návrhů, které reflektují reálné provozní podmínky závodu a podporují dlouhodobou stabilitu a adaptabilitu řízení zásob. Navržená opatření poskytují rámec pro systematické zlepšování s cílem dosáhnout vyšší provozní spolehlivosti, efektivního využití zdrojů a lepší připravenosti na budoucí výzvy v oblasti údržby a logistiky.
Vedoucí práce: Hana Machková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses