Audit mzdové oblasti ve vybrané obchodní korporaci - Pochopová, Kristýna; Jošt, Marek; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce pojednává o auditu účetní závěrky se zaměřením na mzdovou oblast. Jejím hlavním cílem je poskytnout ucelený přehled auditorských postupů při ověřování mzdových procesů a následně aplikovat teoretické poznatky na vybraný podnik. Práce se skládá ze čtyř kapitol. První kapitola se věnuje úvodu do auditu účetní závěrky, objasňuje jeho cíle, regulaci a celkový průběh. Druhá kapitola nejprve poskytuje obecnou charakteristiku pohledávek a závazků vůči zaměstnancům a způsob jejich účtování a následně detailně rozebírá auditorské postupy používané při ověřování této oblasti účetní závěrky. Třetí kapitola představuje vybranou účetní jednotku. Poslední kapitola se zaměřuje na praktickou aplikaci auditorských postupů při ověřování pohledávek a závazků vůči zaměstnancům auditorem v konkrétní účetní jednotce.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses