Marketingová strategie firmy SPORTOVNÍ PODLAHY ZLÍN - Bainar, Viktor; Machková, Hana; Mikel, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou marketingové strategie stavební společnosti SPORTOVNÍ PODLAHY ZLÍN, s.r.o., která se specializuje na realizaci sportovišť a sportovních povrchů v České republice. Hlavním cílem práce je posoudit efektivitu stávající marketingové strategie firmy a navrhnout konkrétní opatření vedoucí ke zvýšení její konkurenceschopnosti, tržního podílu a celkové hodnoty. Práce vychází z aktuálních teoretických poznatků v oblasti marketingu a je podložena praktickými nástroji analýzy, jako jsou SWOT, PESTEL, Porterova analýza pěti sil či marketingový mix (4P). Součástí výzkumné části práce je kvalitativní šetření realizované formou expertních rozhovorů s odborníky z oboru sportovní výstavby. Výsledky výzkumu byly využity pro formulaci SWOT analýzy a následných návrhů na zlepšení marketingové strategie se zaměřením na posílení vztahového marketingu, lepší využití digitální komunikace, rozvoj soukromého sektoru a stabilizaci pozice ve veřejných zakázkách. Závěr práce shrnuje klíčová zjištění a doporučení pro další směřování firmy s důrazem na strategickou práci s daty, budování značky a systematický marketingový přístup v dynamicky se vyvíjejícím tržním prostředí sportovních staveb.
Vedoucí práce: Hana Machková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses