Data management – nákup & procesy - Šeborová, Darina; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Závěrečný projekt MBA programu Data & Analytics for Business Management se zaměřuje na business analýzu aktuálního stavu procesu nákupu ve společnosti Ušetřeno.cz a jeho optimalizaci. Cílem MBA projektu je zajistit lepší dostupnost kvalitních dat z procesu nákupu pro účely pravidelného manažerského reportingu a podpořit tak probíhající proces přechodu na datově řízenou společnost. MBA projekt je rozdělen do tří vzájemně propojených částí. První část projektu se věnuje analýze stávajícího stavu nákupu, identifikaci slabých míst a návrhu nového, udržitelnějšího a přehlednějšího procesu. Druhá část se zaměřuje na aktualizaci interní směrnice, která reflektuje nově nastavený proces a slouží ke sjednocení pravidel v oblasti nákupu. Třetí část projektu představuje návrh struktury manažerského reportingu nákupních dat, která umožní systematické využití konsolidovaných datových zdrojů k podpoře rozhodování managementu v oblasti nákupu. MBA projekt přináší komplexní návrh na úpravu nákupního procesu, interní směrnice a v neposlední řadě „proof of concept“ manažerského reportingu dat z nákupu. Veškerá navržená opatření podporují větší transparentnost, efektivitu, řízení nákladů a strategický rozvoj společnosti nejen v oblasti nákupu.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet