Dopad Covid -19 na vybrané oblasti cestovného ruchu - Bartková, Natália (2025)
Táto diplomová práca si kladie za cieľ komplexne analyzovať dopad pandémie COVID-19 na vybrané oblasti cestovného ruchu so zameraním na Českú republiku a jej porovnanie so susednými krajinami - Nemeckom a Slovenskom. Práca poskytuje komplexný pohľad na to, ako pandémia zasiahla odvetvie cestovného ruchu, ako jednotlivé štáty reagovali na túto krízu a aké opatrenia prijali na podporu tohto sektora. V prvej kapitole sa práca zameriava na globálny kontext pandémie a jej dopad na cestovný ruch vo svete. Druhá kapitola analyzuje vývoj pandémie v Českej republike, reakciu štátu a prijaté opatrenia na podporu podnikateľov v cestovnom ruchu. Tretia kapitola sa zaoberá dopadom týchto opatrení a krízy na jednotlivé oblasti cestovného ruchu v Českej republike. Štvrtá kapitola poskytuje prehľad podpory cestovného ruchu v susedných krajinách - Nemecku a Slovensku. V záverečnej kapitole je vykonaná komparácia Českej republiky s Nemeckom a so Slovenskom a celkové zhodnotenie situácie s identifikovaním hlavných hrozieb a formulácia odporúčaní pre prípravu cestovného ruchu na budúce krízy.