Pracovní preference absolventů VŠ z generace Z - Růžičková, Michaela; Kaczor, Pavel; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jaké preference mají absolventi vysokých škol z generace Z při výběru zaměstnavatele, a na základě zjištěných poznatků formulovat konkrétní doporučení pro zaměstnavatele a další zainteresované strany související s integrací této generace na pracovní trh. Teoretická část práce poskytuje přehled současných ekonomicky aktivních generací a detailně se věnuje charakteristice generace Z, která se postupně stává významnou pracovní silou. Praktická část této práce vychází z vlastního kvantitativního výzkumu realizovaného prostřednictvím dotazníkového šetření. Na základě získaných dat jsou identifikována očekávání a pracovní preference respondentů, které jsou dále transformovány do konkrétních návrhů a doporučení. Závěrečná část práce shrnuje hlavní zjištění a nabízí praktické podněty, které mohou být využity při tvorbě efektivních HR strategií zaměřených na mladou generaci pracovníků.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses