Vizuálne prvky značkového obsahu na Instagrame : vplyv na vizuálnu pozornosť a reakcie spotrebiteľov - Kubisová, Alexandra; Gunina, Daria; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cieľom diplomovej práce bolo zistiť, ako vybrané vizuálne prvky v príspevkoch publikovaných firmami na Instagrame ovplyvňujú vizuálnu pozornosť spotrebiteľov, ich afektívnu odozvu, dôveru a postoj k značke. Daný výskum je založený na čiastočnej replikácií pôvodného výskumu Zhou a Xue (2021) a využíval experimentálny dizajn 3x2 s kombináciou eye-tracking meraní a dotazníkov s Likertovými škálami. Výsledky regresných analýz ukázali, že produktovo orientované vizuály zvyšovali vizuálnu pozornosť a čas fixácie. Potešenie, ako afektívna reakcia mala silný vplyv na dôveru a postoj k značke.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses