Príprava extenzie značky Costa Coffee do novej produktovej kategórie - Tomčo, Kristián; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práca sa zaoberá plánom pre rozšírenie značky Costa Coffee do novej produktovej kategórie Ready-To-Drink (RTD) najmä z hľadiska marketingu, s využitím primárnych a sekundárnych zdrojov. V prvej časti pokrýva teoretické znalosti a poznatky súvisiacie so základnými pojmami v brand manažmente a rôznymi metódami produktového rozšírenia. Zároveň poukazuje na výhody rozširovania značiek do nových kategórií. V druhej, analytickej časti sa zaoberá aktuálnym stavom v kávovom podnikaní z globálneho aj lokálneho hľadiska. V tejto časti sa práca zaoberá rovnako výskumom značky Costa Coffee v ČR a prezentuje aktuálny stav značky. Súčasťou tejto kapitoly je predstavenie formátov podnikania, v ktorých sa značka vyskytuje a prezentuje výsledky primárneho výskumu a trendy dnešnej doby. V praktickej časti práca hodnotí potenciál vstupu značky do uvedenej kategórie a predstavuje plán rozšírenia značky z pohľadu marketingu, ktorý pozostáva z vybraných častí marketingového mixu 5P a je doplnený o trhovú segmentáciu, positioning, cenovú stratégiu a projektový plán.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses