Marketingové materiály a jejich význam v komunikační politice české pobočky mezinárodní farmaceutické společnosti - Heimlichová, Lucie (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovými materiály a jejich významem v komunikační politice české pobočky mezinárodní farmaceutické firmy. Praktická část je zpracována formou případové studie kampaně Testuj se včas, realizované společností Gilead Sciences a Českou společností AIDS pomoc. Práce porovnává ročníky 2024 a 2025 z hlediska vizuálního pojetí, komunikační strategie a dopadu na veřejnost. Analýza ukazuje, že účinnost kampaně je ovlivněna nejen využitými nástroji a rozpočtem, ale zejména schopností komunikace snižovat psychologické bariéry a zpřístupňovat informace různým cílovým skupinám. Výstupem jsou doporučení zaměřená na posílení digitální komunikace a optimalizaci organizačních a komunikačních aspektů kampaně.