Budoucí rozvoj letiště Praha-Ruzyně se zaměřením na přepravu carga - Bumbová, Zuzana; Sato, Alexej, 1952-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jakým způsobem by se mohla v budoucnu vyvíjet přeprava carga na letišti Václava Havla Praha. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. V první kapitole je představena mezinárodní letecká nákladní přeprava včetně mezinárodní asociace letecké dopravy (IATA), mezinárodních úmluv a smluvního zajištění využívaného během letecké přepravy carga. Druhá kapitola se zabývá situací na trhu leteckého carga ve střední Evropě, představením významných letišť střední Evropy a postavením letiště Václava Havla Praha na tomto trhu. Třetí kapitola je konkrétněji zaměřena na letiště Václava Havla Praha a jeho současnou situaci v oblasti přepravy leteckého carga a také očekávaný rozvoj, jak by se pražské letiště mohlo v přepravě carga rozvíjet v budoucnu. V závěru práce jsou shrnuty veškeré podstatné informace, jež byly touto prací získány a také se zde nachází odpověď na otázku „Jakým způsobem by se mohla v budoucnu vyvíjet přeprava carga na letišti Václava Havla Praha?“.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses