Specifika vzdělávacích systémů Ghany a Nigérie s vazbou na ekonomický rozvoj - Ialovega, Ekaterina; Proch, Dominik; Mazánková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na komparativní analýzu vzdělávacích systémů Ghany a Nigérie a jejich vliv na socioekonomický rozvoj. Cílem je porozumět, jak přístup ke vzdělávání a jeho kvalita ovlivňují ukazatele lidského rozvoje (HDI) a další socioekonomické faktory v těchto dvou západoafrických zemích. Práce kombinuje kvantitativní analýzu a kvalitativní výzkum založený na rozhovorech s respondenty z Ghany a Nigérie. Výsledky ukazují, že efektivní vzdělávací systém je důležitý pro udržitelný rozvoj a že rozdíly v institucionálním nastavení a dostupnosti vzdělání významně ovlivňují vektor rozvoje jednotlivých zemí.
Vedoucí práce: Dominik Proch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses