Digitální nomádi a destinace : Na průsečíku cestování, volného času a práce - Boušková, Simona; Černý, Pavel; Blažková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá fenoménem digitálního nomádství ve vztahu k odvětvím turismu a hospitality. Cílem je analyzovat potřeby digitálních nomádů ve vazbě na infrastrukturu a služby v destinacích a zhodnotit připravenost Prahy jako cílového místa pro tento typ cestovatelů. Práce kombinuje teoretický rámec s praktickou aplikací a využívá kvalitativní výzkumnou metodu v podobě polostrukturovaných rozhovorů s českými i zahraničními digitálními nomády. Na základě výpovědí respondentů jsou identifikovány klíčové faktory ovlivňující výběr destinace, překážky při práci na dálku a specifické nároky na ubytování, pracovní zázemí a doprovodné služby. Dále je analyzována současná infrastruktura turismu a hospitality v Praze a je srovnána s potřebami digitálních nomádů. Výsledkem práce je návrh konkrétních opatření, která mohou zvýšit atraktivitu Prahy z pohledu digitálních nomádů.
Vedoucí práce: Pavel Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses