Dopady pandemie COVID-19 na světový trh řezaných květin - Tománková, Sára; De Castro, Tereza; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Pandemie COVID-19 zásadně ovlivnila mezinárodní obchod, přičemž nejvíce zasažena byla odvětví, která spoléhají na složité logistické řetězce a kde hraje klíčovou roli vysoká míra spolupráce a čas. Jedním z takových odvětví je právě trh řezaných květin, který čelil významným změnám v jeho klíčových oblastech – od produkce a pěstování květin, přes jejich distribuci, až po konečnou spotřebu. Cílem této diplomové práce je zhodnotit, jak pandemie COVID-19 ovlivnila trh řezaných květin a zmapovat jaká je aktuální situace na tomto trhu. Práce se zaměřuje na klíčové faktory, jako je narušení dodavatelských řetězců, omezení mezinárodního obchodu, změny spotřebitelského chování a přechod na alternativní distribuční kanály. Dále jsou zkoumány dlouhodobé změny, které pandemie v tomto sektoru nastartovala, včetně posunu směrem k udržitelnějším standardům. Tato práce tedy nabízí ucelený pohled na proměny tohoto odvětví v důsledku pandemie.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses