Agenturní zaměstnávání v ČR a Nizozemsku - Sováková, Lucie; Štěpánek, Petr; Patočka, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na právní úpravu agenturního zaměstnávání v České republice a Nizozemsku, přičemž zvláštní pozornost je věnována agenturám práce jako specifické formě podnikání, a to zejména z hlediska podmínek jejich vzniku a fungování. Agenturní zaměstnávání představuje flexibilní formu pracovního vztahu, která odpovídá proměnlivým požadavkům trhu práce, současně však vyvolává řadu otázek, zejména v oblasti právní regulace, rovného postavení agenturních zaměstnanců a transparentnosti procesu zakládání agentur práce. Práce si klade za cíl poukázat na klíčové rozdíly v právní úpravě tohoto institutu mezi uvedenými zeměmi, přispět k hlubšímu pochopení tohoto specifického právního institutu a poukázat na některé problematické oblasti spojených s procesem zakládání agentur práce na základě srovnání v rámci uvedených zemí. V návaznosti na to poskytnout úvahy de lege ferenda pro tyto oblasti právní úpravy.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses