Marketing luxusních značek v digitálním věku - Jirmanová, Sabina; Olšanová, Květa; Králíčková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato práce se zabývá marketingem luxusních značek v digitálním věku. V této moderní době se tradiční hodnoty luxusu střetávají s požadavky digitální přítomnosti. Cílem této práce bylo zjistit, jak digitalizace ovlivňuje strategie luxusních značek, jak se luxusní značky přizpůsobují dnešním trendům a jak mohou dosáhnout rovnováhy mezi exkluzivitou a digitální přítomností. Šetření bylo realizováno formou 10 hloubkových rozhovorů vedených se zástupci generace Z. Z výsledků výzkumu vyplývá, že luxusní značky by neměly lpět na tradičních strategiích a digitální přítomnost omezovat, ale naopak ji citlivě integrovat do své identity a hodnot. Doporučeno je zaměřit se na strategie, které zachovají jedinečnost a exkluzivitu značky a přitom využívají vybrané digitální kanály, aby naplnily očekávání a požadavky nové generace spotřebitelů.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses