Typologie osobnosti a leadership - Veselá, Leona (2025)
Tato diplomová práce nesoucí název „Typologie osobnosti a leadership“ se věnuje MBTI typologii osobnosti ve spojitosti s leadershipem a klade si za cíl identifikovat klíčové aspekty lídra a zjistit, jak se tyto aspekty promítají do osobnostního typu podle modelu MBTI. Dílčím cílem je prozkoumat situaci ve firmě a navrhnout doporučení pro rozvoj leadership schopností s pomocí metody MBTI. V rámci práce byla nejprve provedena literární rešerše, která poskytla teoretický základ. Následně byl realizován vlastní kvalitativní výzkum. Výstupem práce je soubor doporučení, zpracovaný ve formě praktické příručky.