Udržitelnější a optimalizovaný model online supermarketu - Mika, Martin (2025)
Tato práce se zaměřuje na formulaci návrhu inovace business modelu pro internetové potravinové supermarkety. Navrhovaný model reflektuje strategii Evropské Unie přechodu na cirkulární ekonomiku a jeho cílem je optimalizovat současný model online supermarketu pomocí nové strategie, která se zaměřuje na zlepšení front-end logistiky a hospodaření s obaly. Součástí práce je ověření navrženého modelu z pohledu internetového supermarketu prostřednictvím výpočtu s využitím dat z provedené komparativní analýzy a z pohledu spotřebitele prostřednictvím vyhodnocení dat z dotazníkového šetření.