Přístupy vybraných vysokých škol k omezení plýtvání potravinami - Caisová, Renata; Machková, Hana; Pašmik, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Plýtvání potravinami představuje globální problém s negativními environmentálními, ekonomickými i sociálními dopady. Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku plýtvání potravinami a přístupy vybraných vysokých škol k jeho omezení. V první části práce je představena problematika potravinového odpadu z pohledu tří mezinárodních organizací (EPA, FAO, UNEP), dále jsou popsány jeho dopady na životní prostředí a situace v Evropské unii a České republice. Následně jsou podle stupnice agentury EPA vysvětleny vybrané metody likvidace potravinového odpadu, seřazené od nejvíce po nejméně efektivní. Klíčovou částí práce je analýza opatření vybraných českých a zahraničních vysokých škol zaměřených na omezení plýtvání potravinami, přičemž zvláštní pozornost je věnována opatřením na Vysoké škole ekonomické v Praze.
Vedoucí práce: Hana Machková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses