Komunikace společenské odpovědnosti firem dozvážkové služby Wolt, Bolt Food a Foodora na českém trhu - Ernestová, Laura (2025)
Diplomová práce se zabývá komunikací společenské odpovědnosti firem (CSR) v odvětví dovážkových služeb v České republice, a zaměřuje se na tři největší společnosti na trhu: Wolt, Bolt Food a Foodora. Cílem této práce bylo zjistit, jakým způsobem společnosti v tomto segmentu komunikují CSR a jaké jsou jejich postoje k dané problematice. Práce kombinuje literární rešerši s kvalitativním a kvantitativním výzkumem. Literární rešerše přibližuje téma komunikace společenské odpovědnosti a specifika segmentu dovážkových služeb. Klíčovou výzkumnou metodou práce je mystery shopping v objednávkové aplikaci dovážkových služeb, doplněný o hloubkové rozhovory se zástupci příslušných firem. Výsledky ukazují, že i přes jistou aktivitu v oblasti CSR zůstává komunikace těchto témat v českém prostředí omezená, často nekomunikovaná nebo nekoordinovaná. Práce na základě zjištění nabízí doporučení, jak CSR komunikaci lépe integrovat prostřednictvím uživatelské aplikace.