Udržitelné finance a role EIB - Součková, Markéta; Zezula, Jakub; Semenenko, Vadim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá udržitelnými financemi a rolí Evropské investiční banky (EIB) při jejich podpoře. V teoretické části jsou představeny klíčové pojmy a koncepty spojené s udržitelnými financemi, a také Evropská investiční banka a její aktuální zaměření na otázky klimatu a financování udržitelných projektů. Praktická část práce poté analyzuje působení EIB v České republice a způsoby její kooperace s dalšími tržními subjekty, zejména pak s komerčními bankami a s vybranými společnostmi, které jsou klíčové pro českou ekonomiku. Výsledky práce ukázaly, že Evropská investiční banka hraje zásadní roli při podpoře udržitelných projektů v naší zemi, a to jak prostřednictvím přímého financování, tak spoluprací s finančními zprostředkovateli, čímž výrazně přispívá k rozvoji systému udržitelných financí v České republice.
Vedoucí práce: Jakub Zezula
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses