Vliv japonské kultury na organizační kulturu v české pobočce firmy Koito - Vacková, Simona (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na organizační kulturu společnosti Koito Czech s. r. o. Cílem práce je zhodnotit vliv japonské kultury na organizační kulturu v české pobočce firmy Koito, a to pohledem českých zaměstnanců. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy národní a organizační kultury, se zaměřením na rozdíly mezi českou a japonskou kulturou. V praktické části je představena společnost Koito a hlavní část tvoří kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření spolu s kvalitativním výzkumem (rozhovory se zaměstnanci společnosti). Na základě výsledků šetření jsou v závěru formulována doporučení pro zlepšení organizační kultury.