Vliv japonské kultury na organizační kulturu v české pobočce firmy Koito - Vacková, Simona; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na organizační kulturu společnosti Koito Czech s. r. o. Cílem práce je zhodnotit vliv japonské kultury na organizační kulturu v české pobočce firmy Koito, a to pohledem českých zaměstnanců. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy národní a organizační kultury, se zaměřením na rozdíly mezi českou a japonskou kulturou. V praktické části je představena společnost Koito a hlavní část tvoří kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření spolu s kvalitativním výzkumem (rozhovory se zaměstnanci společnosti). Na základě výsledků šetření jsou v závěru formulována doporučení pro zlepšení organizační kultury.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses