Strategie delivery platform v mezinárodním srovnání - Kříž, Tomáš; Matysová, Kamila; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou faktorů ovlivňujících rozhodování generací při výběru a využívání rozvážkových platforem. Práce klade důraz na identifikaci významu ceny a rychlosti doručení, přičemž se opírá o poznatky z behaviorální psychologie, které jsou relevantní pro dané faktory. Cílem této práce je určit hlavní motivy nákupního chování generací Z a Y v kontextu rozvozových služeb, ale také analyzovat případné rozdíly mezi těmito skupinami a navrhnout strategická doporučení pro jejich efektivnější oslovení. Metodologicky se výzkum opírá o kvantitativní přístup realizovaný pomocí dotazníkového šetření s celkovým počtem více než 500 respondentů rovnoměrně rozdělených mezi zkoumané generace.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses