Nastavení risk management rámce pro obchodní společnost - Epimakhova, Tatyana (2025)
Táto diplomová práce se věnuje tématu implementace rámce řízení rizik v kontextu zvolené obchodní společnosti. Jelikož si vybraná obchodní společnost přála zachovat anonymitu, v této práci vystupuje pod fiktivním názvem REKUAY s.r.o. Jedná se o společnost s ručením omezeným, která působí v oblasti stavebnictví se specializací na montáž suchých staveb. Cíl této diplomové práce spočívá v seznámení čtenáře s teoretickým rámcem řízení rizik a v jeho následné aplikaci při návrhu rámce řízení rizik pro obchodní společnost REKUAY s.r.o. Rámec řízení rizik představuje pro společnost zdroj informací a doporučení ke zmírnění jejích zranitelností a lepší orientaci v kontextu rizik, kterým je vystavena, a způsobů jejich řízení. Na základě vypracovaného rámce řízení rizik je REKUAY s.r.o. schopna zefektivnit své procesy, vztahy s dodavateli a posílit svoji celkovou odolnost. Jedná se ovšem o opatření s výhledem do budoucnosti. Roli tedy hraje i to, jakým způsobem a v jaké míře se REKUAY s.r.o. rozhodne implementovat navržený rámec řízení rizik.