Tvorba a digitalizace tematických tras se zaměřením na pivní stezky - Tlustá, Tereza; Herget, Jan; Šnebergerová, Ilona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Diplomová práce popisuje tematické turistické trasy, jejich přínosy a druhy. Zaměřuje se také na digitalizaci turistických tras. Podrobněji se věnuje pivním stezkám. Mezi dílčí cíle práce patří zhodnocení aktuální situace výskytu pivních stezek v České republice a jejich následná komparace. Kromě toho si práce klade za cíl vytvoření metodiky tvorby tematických turistických tras, která je následně využita ke splnění hlavního cíle. Ten spočívá v tvorbě návrhu konkrétních pivních stezek v Plzeňském kraji, který má pro jejich tvorbu jedinečný potenciál. Práce přináší přehled všech pivovarů v Plzeňském kraji, které následně propojuje do celkem šesti pivních stezek. V rámci návrhu těchto stezek byly jednotlivé trasy zdigitalizovány. V práci jsou popsány charakteristiky těchto tras a tyto informace jsou zároveň zpracovány ve formě itinerářů k jednotlivým trasám. Na závěr jsou shrnuta doporučení, která mohou pomoci uvést celý projekt pivních stezek do praxe.
Vedoucí práce: Jan Herget
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses