Vliv pandemie COVIDU-19 na obchod s pivem - Plevková, Karolína (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vlivu pandemie COVID-19 na obchod s českým pivem na domácím trhu a v rámci Evropské unie. Práce porovnává situaci na trhu s pivem před pandemií (2009–2019) a během pandemie (2020), přičemž klade důraz na identifikaci hlavních trendů, dopadů protiepidemických opatření a změn ve spotřebě a exportu piva. Prostřednictvím analýzy kvantitativních údajů a existující literatury práce hodnotí, kde se českému pivu dařilo lépe – na domácím nebo zahraničním trhu. Výsledky poukazují na výrazné změny v distribučních kanálech, spotřebitelském chování a vývoji exportu v důsledku pandemie.