Regulace lobbingu v německy mluvících zemích - Pieklo, Ondřej (2025)
Tato práce se zabývá regulací lobbingu v německy mluvících zemích. Cílem této práce bylo analyzovat právní rámec a regulativní pravidla lobbingu v jednotlivých zemích, identifikovat rozdíly mezi jednotlivými zeměmi a určit trendy, kterými se regulace lobbingu v jednotlivých zemích vydává. Práce se opírá o komparativní analýzu a analýzu legislativních dokumentů. Hodnotí důležité parametry regulativních systémů jako je míra transparentnosti, povinnost registrace lobbistů nebo systém sankcí, který zajištuje vymahatelnost daných pravidel.