Regulace lobbingu v německy mluvících zemích - Pieklo, Ondřej; Vymětal, Petr; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato práce se zabývá regulací lobbingu v německy mluvících zemích. Cílem této práce bylo analyzovat právní rámec a regulativní pravidla lobbingu v jednotlivých zemích, identifikovat rozdíly mezi jednotlivými zeměmi a určit trendy, kterými se regulace lobbingu v jednotlivých zemích vydává. Práce se opírá o komparativní analýzu a analýzu legislativních dokumentů. Hodnotí důležité parametry regulativních systémů jako je míra transparentnosti, povinnost registrace lobbistů nebo systém sankcí, který zajištuje vymahatelnost daných pravidel.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses