Současné trendy v konferenčních balíčcích v pražských hotelech - Lysenko, Ekaterina (2025)
Tato bakalářská práce je věnována současným trendům v konferenčních balíčcích pražských hotelů. V práci je stanoven hlavní cíl, kterým je identifikovat, jaké jsou současné trendy v konferenčních balíčcích pražských hotelů, a vyhodnotit, jak ovlivňují zákaznickou zkušenost. Pro dosažení tohoto cíle je práce rozdělena na několik kapitol. Na počátku jsou uvedeny informace o konferencích v Meetings Industry. Dále je pozornost věnována metodice provedení vlastního výzkumu. Primární výzkum je realizován s použitím metody polostrukturovaného řízeného rozhovoru, který byl proveden se zástupci tří pražských hotelů a jejich klientů. Pro kvalitativní výzkum byl zvolen čtyřhvězdičkový hotel Clarion Congress pořádající velké kongresy a konference, hotel Grandium s flexibilním konferenčním centrem a malý hotel v centru města Green Garden. Analýza ukázala, že klienti kladou důraz na technické vybavení, denní světlo v prostoru, zohlednění dietních požadavků na catering a estetickou prezentaci pokrmů. Pro zlepšení konferenčních balíčků byly v práci nabídnuty také návrhy a doporučení.