Podnikateľský plán pivnej reštaurácie - Struhár, Boris; Lukášová, Renata; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Predmetom bakalárskej práce je návrh podnikateľského plánu pre koncept reštaurácie s názvom Pivný dom v Centre prahy. Cieľom práce je analyzovať potenciál tohto podniku v konkurenčnom prostredí a overiť jeho ekonomickú realizovateľnosť. Koncept spája remeselné pivá, kvalitnú gastronómiu a interaktívne zážitky. Práca sa opiera o sekundárne dáta, kvalitatívne rozhovory s odborníkmi z praxe a finančné modelovanie. V analytickej časti sú rozpracované socio-demografické ukazovatele, sezónnosť, pivné a gastronomické trendy, ako aj konkurenčné prostredie v Prahe. Dôležitou súčasťou je marketingová stratégia, marketingový mix, návrh organizačnej štruktúry a analýza rizík. Finančný plán obsahuje výpočet počiatočných nákladov, tržieb, prevádzkových nákladov a odhad návratnosti investície. Podľa týchto výpočtov bude možné určiť, či má Pivný dom potenciál stať sa udržateľným a konkurencieschopným podnikom. Práca zároveň slúži ako modelový príklad pre ďalších podnikateľov v segmente gastronómie.
Vedoucí práce: Renata Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses