Podnikatelský plán : Založení ubytovacího zařízení - Čadek, Daniel (2025)
Cílem diplomové práce je sestavení komplexního podnikatelského plánu nového bezkontaktního ubytovacího zařízení v Praze. Teoretická část práce popisuje obecné podmínky pro podnikání v ubytovacích službách, specifika trhu, nutnou legislativu pro tento obor, klasifikační kritéria Hotelstars, analýzu trhu a analýzu přímé i nepřímé konkurence. V této části práce bude současně představen i bezkontaktní přístup k provozu ubytovacího zařízení a jeho klady a zápory pro provozovatele. Praktická část práce se věnuje rozpočtovému plánu pro konkrétní zařízení a zhotovení časové osy s jednotlivými do detailu popsanými kroky, od vzniku právnické osoby až po otevření zařízení prvním klientům. Součástí praktické části je finanční plán obsahující dobu návratnosti investice a výnosnost investice pro 3 varianty vývoje, pesimistickou, realistickou a optimistickou. K naplnění cílů jsou využity metody rešerše literatury, analýza, komparace a průzkum, které jsou využity na základě zpracování sekundárních dat. K sestavení analýz je využit kvantitativní výzkum, analýza číselných dat.