Business diplomacie Allianz : diverzita, rovnost a inkluze v České republice – SWOT analýza - Kraková, Lucie; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Kristek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na uplatňování business diplomacie v oblasti diverzity, rovnosti a inkluze v Allianz pojišťovně, lokální entitě nadnárodní korporace Allianz. Cílem práce je zjistit, jak se globální strategie korporace promítají do českého prostředí a jaké jsou hlavní silné, slabé stránky, příležitosti a hrozby business diplomacie Allianz pojišťovny se zaměřením na diverzitu, rovnost a inkluzi. Teoretická část práce vychází z konceptu business diplomacie, jejího členění a používaných nástrojů. Zároveň zkoumá hodnoty diverzity, rovnosti a inkluze a jejich propojení s business diplomacií. Empirická část se věnuje konkrétní podobě business diplomacie Allianz pojišťovny, rámcově ukotvené v globálních strategiích Allianz, a jejímu zhodnocení prostřednictvím SWOT analýzy. Výsledky potvrzují, že lokální přístup je v souladu s globálním rámcem a českými podmínkami. Byly identifikovány silné stránky i oblasti ke zlepšení, přičemž business diplomacie Allianz pojišťovny v oblasti diverzity, rovnosti a inkluze nese potenciál pro další rozvoj i strategické využití. Práce ukazuje, že business diplomacie zaměřená na hodnoty diverzity, rovnosti a inkluze může být účinným nástrojem pro posilování reputace firmy v lokálním i mezinárodním prostředí.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses