Specifika ocenění mezinárodní společnosti v podmínkách systémových změn typu Brexit - Mytrjuk, Roman; Taušer, Josef; Zezula, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Cílem této diplomové práce je prozkoumat a zhodnotit specifika procesu tržního ocenění podniku v podmínkách politické nejistoty brexit. Praktická část diplomové práce je pojata formou case study – ocenění britského potravinového řetězce Morrisons. Teoretická část je základem, na kterém je case study postavena a je rozdělena do dvou kapitol. V první kapitole je vyhodnoceno postavení Spojeného království v globální ekonomice a vliv vystoupení země z evropského integračního bloku. Ve druhé kapitole jsou předloženy dosavadní poznatky, které byly získány v oblasti oceňovaní v podmínkách politické nejistoty a vlivu na investiční kritéria tzv. generátory hodnoty a taktéž jsou shrnuty dosavadní znalosti ohledně specifické politické události brexit a jejího vlivu na jednotlivé komponenty ocenění. Třetí kapitola obsahuje ocenění společnosti Morrisons, kategorií hodnoty je tržní hodnota vlastního kapitálu společnosti.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses