Právní ochrana zaměstnance jako oběti sexualizovaného násilí - Červenková, Eliška (2025)
Tato diplomová práce se zabývá tématem sexualizovaného násilí na pracovišti v českém prostředí. Problematika je rozpracována z hlediska konkrétních medializovaných příkladů, stávajícího právního rámce a signifikantních zjištění dosavadních empirických studií věnujících se tématu. Cílem práce je zhodnotit úroveň ochrany obětí tohoto fenoménu s ohledem na socioekonomické dopady na jednotlivce i celé organizace, přičemž je v rámci analýzy brán v potaz i nefinanční reporting. Závěr práce odpovídá na výzkumné otázky, zhodnocuje hypotézy a navrhuje konkrétní kroky k prevenci a potírání sexualizovaného násilí v pracovním prostředí.