Právní ochrana zaměstnance jako oběti sexualizovaného násilí - Červenková, Eliška; Moravec, Tomáš, 1983-; Andreisová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zabývá tématem sexualizovaného násilí na pracovišti v českém prostředí. Problematika je rozpracována z hlediska konkrétních medializovaných příkladů, stávajícího právního rámce a signifikantních zjištění dosavadních empirických studií věnujících se tématu. Cílem práce je zhodnotit úroveň ochrany obětí tohoto fenoménu s ohledem na socioekonomické dopady na jednotlivce i celé organizace, přičemž je v rámci analýzy brán v potaz i nefinanční reporting. Závěr práce odpovídá na výzkumné otázky, zhodnocuje hypotézy a navrhuje konkrétní kroky k prevenci a potírání sexualizovaného násilí v pracovním prostředí.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses