Mezinárodní sankce v českém bankovním sektoru - Obermajerová, Aneta; Andreisová, Lucie; Švestka, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku implementace mezinárodních sankcí v českých bankách, analyzuje rizika jejich obcházení a navrhuje konkrétní řešení pro zvýšení efektivity sankčních kontrol. Cílem práce je kriticky zhodnotit současný stav implementace sankčních režimů v tuzemských bankách, identifikovat slabá místa a navrhnout konkrétní řešení. Práce vychází z analýzy platné legislativy, metodických pokynů a případových studií, které jsou doplněny o osobní zkušenosti autorky získané během působení v odděleních compliance nejmenovaných finančních institucí. Na základě zjištěných nedostatků jsou navržena doporučení, včetně přiloženého dotazníku určeného regulátorům. Práce zdůrazňuje význam lepšího školení zaměstnanců, technologické podpory a spolupráce s regulátory. Výsledky práce mohou sloužit nejen jako praktický návod pro banky při nastavování interních kontrolních mechanismů, ale i jako podklad pro regulátory při dalším rozvoji a optimalizaci sankčního rámce v České republice.
Vedoucí práce: Lucie Andreisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses