Rozdíly ve spotřebním chování při nákupu potravin mezi městskými a venkovskými oblastmi - Horňák, Adam (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na rozdíly ve spotřebním chování při nákupu potravin mezi obyvateli městských a venkovských oblastí. Cílem práce je na základě literární rešerše a vlastního dotazníkového šetření popsat klíčové rozdíly v nákupních preferencích, frekvenci i způsobu nakupování, včetně využívání online a tradičních prodejních kanálů. Výzkum odhalil, že městští spotřebitelé preferují častější menší nákupy a více využívají online nákupy, zatímco venkovští obyvatelé nakupují méně často, ale ve větším objemu, přičemž jsou více závislí na automobilové dopravě. Získaná data mohou sloužit jako podklad pro úpravu marketingových strategií firem podle typu lokality.