Rozdíly ve spotřebním chování při nákupu potravin mezi městskými a venkovskými oblastmi - Horňák, Adam; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na rozdíly ve spotřebním chování při nákupu potravin mezi obyvateli městských a venkovských oblastí. Cílem práce je na základě literární rešerše a vlastního dotazníkového šetření popsat klíčové rozdíly v nákupních preferencích, frekvenci i způsobu nakupování, včetně využívání online a tradičních prodejních kanálů. Výzkum odhalil, že městští spotřebitelé preferují častější menší nákupy a více využívají online nákupy, zatímco venkovští obyvatelé nakupují méně často, ale ve větším objemu, přičemž jsou více závislí na automobilové dopravě. Získaná data mohou sloužit jako podklad pro úpravu marketingových strategií firem podle typu lokality.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses