Expanzní strategie společnosti NATU s.r.o. na rakouský trh - Kroužková, Kristýna; Křenková, Eva; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na výběr vhodné expanzní strategie pro českou společnost NATU s.r.o., jež se zabývá výrobou a prodejem biopotravin, a to v rámci rozšíření jejích aktivit na rakouském trhu. Cílem práce bylo identifikovat specifika rakouského trhu s biopotravinami pomocí PESTEL, SWOT a Porterovy analýzy pěti konkurenčních sil a na jejich základě navrhnout vhodnou expanzní strategii, která by společnosti NATU s.r.o. umožnila rozšířit její aktivity v Rakousku. Teoretická část této práce vymezuje pojem biopotravina a identifikuje trendy na evropském trhu s biopotravinami. Praktická část se pak zaměřuje na analýzu rakouského trhu s biopotravinami s využitím zmíněných metod. Na základě získaných informací byla navržena konkrétní expanzní strategie. Výsledky této práce mohou být využity společností NATU s.r.o. při rozhodování o rozšíření jejího prodeje na rakouském trhu.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses