Světový trh s fast fashion a jeho dopady na životní prostředí v 21. století : Nastal čas říci stop? - Součková, Klára; Bolotov, Ilya; Horáková, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu ekonomických a ekologických dopadů fast fashion na globální trh a životní prostředí. Mým cílem je prozkoumat vliv tohoto odvětví na přírodní zdroje a identifikovat negativní environmentální důsledky - znečištění vody, ovzduší a emisí skleníkových plynů. Dále se v práci soustředím na propojení ekonomického rozvoje s principy udržitelnosti, přičemž analyzuji způsoby řešení problémů - ecolabelling, RFID technologie, půjčování oděvů a cirkulární ekonomiku. Metodologický přístup spočívá v analýze odborné literatury, studií a diplomových prací, což umožňuje komplexní pohled na danou problematiku. Práce hodnotí potenciál udržitelných technologií a politických opatření, která mohou přispět k minimalizaci negativních dopadů fast fashion na především environmentální sféru.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses