Porovnání a praktické ukázky standardizace vykazování a ocenění dlouhodobých stavebních zakázek dle ČÚS a IFRS - Rákocy, Matěj; Strobach, Jiří; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na popis přístupů účetních standardizací ČÚS (České účetní standardy) a IFRS (Mezinárodní standardy účetního výkaznictví) k vykazování a oceňování stavebních zakázek a s nimi spojenými závazky. Teoretická část práce zaměřuje na popsání nedokončené výroby a stavebních zakázek, jednotlivých standardizací, jejich přístupy k oceňování a vykazování. Zaměřuje se na popis smlouvy o dílo a jednotlivé náležitosti smlouvy. V praktické části práce jsou na modelovém příkladu ukázány nejpodstatnější rozdíly mezi ČÚS a IFRS v oblasti stavebních zakázek a rezerv s nimi spojenými a jejich dopad na uživatele účetní závěrky.
Vedoucí práce: Jiří Strobach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses