Komparatívna analýza využitia zákazníckych dát a dátovej monetizácie v automobilovom odvetví - Martinková, Katarína; Křenková, Eva; Korsch, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Táto diplomová práca skúma využitie zákazníckych dát automobilovými spoločnosťami z Európy a Ázie k interným účelom, ako aj externej dátovej monetizácii. Cieľom práce je sformulovať odporúčania pre zavedenie opatrení maximalizujúcich obchodný potenciál. Prvá časť práce sa opiera o teoretické východiská strategického významu dát, ich typológie, možnosti využitia a právnych aspektov ich zberu. Výskum autorky spočíva vo využití metódy benchmarkingu k porovnaniu aktivít spoločností z regionálnej aj medziregionálnej úrovne a následnej detailnej analýze spoločností Škoda Auto a Toyota pomocou hĺbkových rozhovorov s predstaviteľmi spoločností. Obe časti tvoria základ pre kvantifikáciu strateného potenciálu a formuláciu odporúčaní do budúcnosti.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses