Společenská odpovědnost francouzských módních luxusních značek v kontextu udržitelnosti - Fiedler, Adéla (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení přístupů značek Louis Vuitton, Chanel a Dior k udržitelnosti a společenské odpovědnosti. Cílem je analyzovat strategie v oblastech ekologických inovací, cirkulární ekonomiky, etických pracovních podmínek a transparentnosti dodavatelského řetězce. Výzkum využívá kvalitativní analýzu sekundárních a mediálních zdrojů a porovnává reakce značek na rostoucí tlak na odpovědné podnikání. Zjištění ukazují, že luxusní módní průmysl prochází proměnou směrem k větší udržitelnosti, přičemž každá značka volí odlišné priority. Přestože je patrný pokrok, identifikována byla i rizika spojená s greenwashingem a nedostatečnou transparentností. Práce zdůrazňuje významnou roli luxusních značek v prosazování odpovědných hodnot a navrhuje další výzkum v oblasti transparentnosti a globálních rozdílů v přístupu k udržitelnosti.